logo
logo

Savez udruzenja za pomoc mentalno

nedovoljno razvijenim osobama u

AP Vojvodini

VESTI

Vesti iz somborskog udruženja MNRO
10.09.2023.
Vesti iz somborskog udruženja MNRO. Udruženje za pomoć MNRO Grada Sombora je i letnji period provelo radno.
vesti_iz_somborskog_udruzenja_MNRO

Udruženje za pomoć MNRO Grada Sombora je i letnji period provelo radno.

Grad Sombor je Udruženju dodelio sredstva za realizaciju tri projekta u okviru konkursa za sprovođenje Lokalnog akcionog plana za mlade, konkursa za sprovođenje Lokalnog akcionog plana za decu i konkursa za finansiranje rada udruženja u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite. Partneri Udruženja na ovim projektima Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom "Vuk Karadžić", a Udruženje je posebno ponosno zbog širenja saradnje  sa drugim ustanovama i organizacijama: OŠ "Nikola Vukićević" i Udruženje za brigu o životinjama "Malo kraljevstvo". U narednom periodu se planira zajednička realizacija projektnih aktivnosti

Ostvarena je saradnja sa Bankom hrane Vojvodine koja se zasniva na prijemu i distribuciji hrane za članove udruženja i njihove porodice putem platforme "Tanjir po tanjir". Udruženje je potpisalo protokol o saradnji sa organizacijom “Ahondroplazija Srbija -Litlle People of Serbia”.

U narednom periodu planirana je adaptacija inkluzivnog  prostora u samom centru grada. Ovo je samo jedna od ideja za lokalnu saradnju, a plan je da se saradnja temelji  na razmeni iskustava, druženjima i slično.

U avgustu mesecu udruženje je imalo veliko zadovoljstvo da bude realizator Letnje radionice povodom obeležavanja Slave mesne zajednice Mlake. Radionici je prisustvovalo 30 dece. Primarni cilj radionice je bilo uključivanje dece iz udruženja i mesne zajednice u zajedničke aktivnosti. Udruženje za pomoć MNRO grada Sombora se posebno zahvaljuje domaćinu, Mesnoj zajednici Mlake, na ukazanom poverenju i prepoznavanju značaja socijalne inkluzije.