logo
logo

Savez udruzenja za pomoc mentalno

nedovoljno razvijenim osobama u

AP Vojvodini

VESTI

У Кикинди одржана 15. Мини олимпијада нашег Савеза
01.06.2024.
У Кикинди одржана 15. Мини олимпијада нашег Савеза, са преко 250 учесника из 16 локалних удружења у оквиру Савеза удружења за помоћ МНРО у АП Војводини
Petnaesta_Mini_olimpijada_odrzana_u_Kikindi

Друштво за помоћ МНРО „Чигра“, у сарадњи са Савезом удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама у Војводини, организовало је, у дворишту Гимназије и Економско-трговинске школе, 15. Мини олимпијаду, која је окупила 250 учесника из 16 удружења из целе покрајине. Такмичари, подељени у неколико екипа, надметали су се у више дисциплина, прилагођених особама са интелектуалним и физичким инвалидитетом. На крају манифестације, пехаре су учесницима уручили Душко Петров, репрезентативац Србије у стрељаштву, Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинде, и др Бранислав Страјнић, шеф Одељења за спортску дијагностику Покрајинског завода за спорт и медицину спорта. Манифестацију је подржао Град Кикинда, као и Сектор за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, у оквиру Програма Савеза "За достојанствен живот особа са интелектуалним инвалидитетом у Војводини" .

“Овакве активности су веома значајне за децу и младе са сметњама у развоју, јер имају прилику да се друже и упознају са вршњацима из других места“, рекла је Биљана Недомачки, секретар Друштва за помоћ МНРО Града Кикинде „Чигра“.

Мини олимпијада се организује већ 15 година, а Кикинда је по први пут домаћин. ‘’Значај ове путујуће манифестације је велики, јер омогућава да у свакој локалној заједници група особа са потешкоћама у развоју буде видљивија. Због свог стања и начина живота, они немају много прилика да путују и друже се, тако да је ово веома важно за њихову социјализацију“, додао је Марко Кошутић, председник Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама у Војводини.