logo
logo

Savez udruzenja za pomoc mentalno

nedovoljno razvijenim osobama u

AP Vojvodini

VESTI

EU SHAI програм расписао ЈАВНИ ПОЗИВ за предлоге иновативних услуга социјалне инклузије отвореног типа
14.08.2023.
Европска унија и Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у оквиру програма „Подршка ЕУ социјалном становању и активној инклузији’’ (EU SHAI) објављују Јавни позив за предлоге иновативних услуга социјалне инклузије на локалу
EU_SHAI_javni_poziv

Текст за објављивање:

Европска унија и Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у оквиру програма „Подршка ЕУ социјалном становању и активној инклузији’’ (EU SHAI) објављују Јавни позив за предлоге иновативних услуга социјалне инклузије на локалу отвореног типа.

Општи циљ Јавног позива је да допринесе социјалној инклузији најосетљивијих жена и мушкараца, девојчица и дечака кроз успостављање и/или унапређење иновативних услуга социјалне инклузије отвореног типа на локалном нивоу, и на тај начин допринесе процесу деинституционализације.

Право учешћа имају установе социјалне заштите и организације цивилног друштва.

Индикативни буџет Јавног позива

2.9 милиона USD

Рок за подношење предлога пројеката

30. септембар 2023. у 24.00

Документација

Све информације о јавном позиву и документација за пријављивање доступни су на интернет страници програма „Подршка ЕУ социјалном становању и активној инклузији’’, у секцији Конкурси.

Начин пријаве

Предлози пројеката се шаљу електронским путем, а детаљна упутства за слање се налазе у документу 01. Call for Proposals_SHAI 01-2023.

Свима заинтересованима биће омогућено да добију одговоре на питања о Јавном позиву на онлајн информативним сесијама које ће бити организоване 8, 15. и 22. августа 2023. године у 11 часова. Информативним сесијама се приступа кликом на следећи линк: https://meet.google.com/nif-hyph-knd.

О Програму

Јавни позив се расписује у оквиру програма „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији”, за који је Европска унија издвојила 27 милиона евра. Програм спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Министарством грађевинарства, саобрац́аја и инфраструктуре, Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, и у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог и Министарством за европске интеграције.

Сва питања у вези са Јавним позивом можете послати на емаил адресу rsoc.cfp.clarifications@unops.org, до 15. септембра 2023. године.